Hommage à Joseph Beuys

Selvstudier av Joseph Beuys ble bearbeidet i en collage over hans liv. Her limte jeg inn stoff som kunne minne om filt; et materiale han ofte brukte selv, og som spiller på begivenheter i hans eget dramatiske liv. Jeg brukte tekst som bildeelementer; dette er tekster nært knyttet til hans liv, slagord og hans ytringer. Fargene er inspirert av fargene jeg forbinder med Beuys; særlig de brune. Brungule fettklumper, filt og brune kapper. Hatten hans måtte også med! Han var knapt synlig uten. I min collage ligner han kanskje ikke så mye på seg selv, for jeg har brukt blindtegning som metode. Det blir best slik.

januar 002

Joseph Beuys (2014), collage / blandet teknikk, 30×40

Noe av det som gjorde et sterkt inntrykk på meg, var og er Beuys’ tegninger – så ekstremt nærværende.

 

Om Wenche Landaas

Billedkunstner / Visual artist, Norway. Jeg tegner, maler og lager bokkunst som kunstnerbøker, bokskulpturer/bokobjekter. Working with drawing, painting and book art such as artists books, book sculptures / book objects.