Papirskulpturer

SYKLUS

Utstilling av papirskulpturer i Glassmontrene i Sandvika (Bærum), 2019

(Fotografert en mørk vinterkveld)

Syklus består av fem individuelle papirskulpturer, sett i sammenheng med hverandre. De er laget av akvarellpapir med akrylmaling.

Jeg synes det er interessant å se hvordan papir kan benyttes som materiale i et kunstnerisk uttrykk.

Med den flussete, revne papirkanten, fremheves følsomheten i papiret som materiale. Papir er et organisk, lett nedbrytbart materiale, et skjørt materiale for en skulptur. Dette kan gi en overraskende – og kanskje en poetisk – virkning, men byr også på utfordringer fordi materialet lett ødelegges.

Papirets følsomhet, og det at det er revet opp og satt sammen for hånd, står i et motsetningsforhold til våre omgivelser som preges av skjermer, digitale løsninger som fjerner oss fra håndverk generelt og det å skape noe med hånden.

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Om Wenche Landaas

Visual artist, Norway