Høstutstillingen 2021

National Art Exhibition 2021, Oslo

Min deltakelse på Statens 134. kunstutstilling – Høstutstillingen 2021 – med verket «Landskap».

Landskap (2020) – en bokskulptur

Jeg liker å leke med bøker og papir. Bøker er jo eventyr, kunnskap og ikke minst sivilisasjon. Det er plattformen jeg står på når jeg vrenger og vrir i boken, river i den, fargelegger og former den på nytt. Til slutt vet jeg ikke helt om det er boken eller meg selv som er ødelagt og har oppstått på nytt.

Når jeg lager skulpturer av bøker eller papir, er det materialet i seg selv som interesserer meg. Jeg spør meg selv hvordan jeg kan fortelle en historie med en bok, uten ord? Det er også verdifullt for meg at en fysisk bok er noe håndfast, noe som er til å ta og føle på, i motsetning til den digitale virkeligheten som omgir oss.

Om Wenche Landaas

Billedkunstner / Visual artist, Norway. Jeg tegner, maler og lager bokkunst som kunstnerbøker, bokskulpturer/bokobjekter. Working with drawing, painting and book art such as artists books, book sculptures / book objects.