Novemberutstillingen i Drammen 2022

To av mine nyeste bokskulpturer ble antatt til årets Novemberutstillingen av Buskerud Bildende Kunstnere.

Utstillingen åpner onsdag 30. november kl. 18., og vises til 8. januar 2023. Sted: Drammens Museum.

Pe-Sam, 2022

En fysisk bok er noe vi kan holde i og ta på, og sammen med papirets skjørhet og følsomhet er det en kontrast til den digitale verden som omgir oss.

Noen spørsmål som opptar meg: Hva skjer med oss når vi ikke får kontakt med omverdenen gjennom tingene, ved å være der tingen, tyngden, duften, materialet og mennesket er? Når vi klikker på tastaturet, ser bilder som flimrer forbi på en skjerm – uten lukt, uten tyngde, uten stofflighet. Hvilken verdi ligger i en håndholdt bok? Kan boken være representant for nærvær? Og hvordan kan vi få adgang til kunnskapen vi trenger? Oppfatter vi bedre når vi holder i en ting?

Blir vår innsikt bare smertefull, eller ligger det håp i en ulest bok?

Boken, 2022

Om Wenche Landaas

Billedkunstner / Visual artist, Norway. Jeg tegner, maler og lager bokkunst som kunstnerbøker, bokskulpturer/bokobjekter. Working with drawing, painting and book art such as artists books, book sculptures / book objects.