Novemberutstillingen i Drammen 2022

To av mine nyeste bokskulpturer ble antatt til årets Novemberutstillingen av Buskerud Bildende Kunstnere.

Utstillingen åpner onsdag 30. november kl. 18., og vises til 8. januar 2023. Sted Drammens Museum.

Pe-Sam, 2022

En fysisk bok er noe vi kan holde i og ta på, og sammen med papirets skjørhet og følsomhet er det en kontrast til den digitale verden som omgir oss.

Noen spørsmål som opptar meg: Hva skjer med oss når vi ikke får kontakt med omverdenen gjennom tingene, ved å være der tingen, tyngden, duften, materialet og mennesket er? Når vi klikker på tastaturet, ser bilder som flimrer forbi på en skjerm – uten lukt, uten tyngde, uten stofflighet. Hvilken verdi ligger i en håndholdt bok? Kan boken være representant for nærvær? Og hvordan kan vi få adgang til kunnskapen vi trenger? Oppfatter vi bedre når vi holder i en ting?

Blir vår innsikt bare smertefull, eller ligger det håp i en ulest bok?

Boken, 2022

Om Wenche Landaas

Billedkunstner / Visual artist, Norway. Jeg tegner, maler og lager bokkunst som kunstnerbøker, bokskulpturer/bokobjekter. Working with drawing, painting and book art such as artists books, book sculptures / book objects.